Galleri

Hornugglan våren 2021

Hornugglan släpptes förra måndagen den 10.5 på Lilla Hammarsnäs, varifrån den ursprungligen kom den 13.4. Den var då mycket mager pga av en vingskada. Den fick vila i liten bur nästan en vecka och sattes sedan några dagar i en bur där den kunde flyga kort sträcka. För att sedan överföras till voljär där flygsträckorna kunde bli nästan 25 m. Utvecklingen var mycket positiv.  Den åt möss och dagsgamla döda tuppkycklingar med god aptit. 1 – 3 per natt.Den ringmärktes i höstas på Falsterbo Fågelstation och ringen fick den naturligtvis behålla.

Svartkråkan. En gammal bekant.

Svartkråkan på bilden har en ring påsatt av KFV Skåne sydväst. Den kom in som nyss flygg unge den 3 juni 2018 efter att ha flugit ombord på färja i Travemünde och följt med till Trelleborg. Eftersom färjan sedan skulle gå till Polen lämnades den till oss. Den 28 juli släpptes den  tillsammans med andra kråkfågelungar son den delat bur med. Den har av och till setts nära anläggningen. Nu senast i början av maj , då bilden togs. Den har nu varit 3 år i frihet. Ringen syns på höger ben.

Den 31.5.2021 togs detta foto av svarkråkan 10 m från vår anläggning. Den ingår nu i en kråkflock med ej häckande kråkor. På Måkläppen ses dagligen ytterligare tre svartkråkor, men dessa har ännu inte fått kontakt med vår. På Näset har tidigare vid några tillfällen svartkråka häckat med gråkråka. Avkommorna blir inte svarta men mycket tydligt mörkare än vanliga gråkråkor.